Vervolg gehoorzaamheid

Lichaamstaal, energie en vertrouwen!

In de vervolg gehoorzaamheid training kom je er nog meer achter hoeveel lichaamstaal en energie van jou betekend voor je hond. Hoe goed hij dit begrijpt en hoe graag hij werkt voor- en met een vrolijke maar zelfverzekerde eigenaar.
Jullie gaan elkaar nog meer vertrouwen omdat je in deze training veel op afstand met je hond gaat werken.

In deze lessen ga je, naast herhaling en verfijnen van de basis gehoorzaamheid oefeningen, met veel nieuwe uitdagende oefeningen aan de slag met je hond. In deze oefeningen ga je zien dat kleine stapjes belangrijk zijn om te maken voor een goed eindresultaat.
Oftewel: Je duikt nog meer in het leerproces en nadenkvermogen van je hond.
– ‘Af’ op afstand
– Commando ‘staan’
– Vooruit sturen
– ‘Om-sturen’

Omdat je de hond op afstand gaat sturen is het werken zonder lijn erg praktisch. In de aanleerfase van de nieuwe oefeningen hoeft dat niet direct.
‘Maar hoe gaaf is het om te bedenken dat er 6 honden op het veld in de lengte van ca 5-8 meter van hun baas worden weggestuurd en weer netjes terugkomen!?’
Is je hond losdoen lastig omdat je hierin juist samen nog veel moet leren, dan is een lange vaste lijn een prima oplossing. Zo kun je wel afstand creëren maar kan hij nooit helemaal weg.

De hond blijft netjes liggen als de bal wordt gerold en hij kan netjes wachten voor het voer dat in een bakje voor hem klaarligt, ook als er nog mensen en honden voorbijlopen.
Leuke en uitdagende oefeningen die bijdrage aan de impulscontrole van je hond.

Kosten: € 145,00
Aantal lessen: 8
Tijdsduur per les: 45 minuten.
Maximale groepsgrote: 6 honden
Leeftijd van de hond: vanaf 20 weken oud
Locatie: Trainingsveld in Rolde

* In de winterperiode maken we gebruik van een binnenlocatie in Rolde

Laatste gestartte datum:

Maandag 25 maart 2024
Dinsdag 19 maart 2024
Maandag 19 februari