CMFR Therapie

CMFR- Therapie Hondenmassage

CMFR staat voor Canine Myofascial Release.
Letterlijk vertaald staat hier: Honden, Spieren, Bindweefsel en Loslaten.

Tijdens een massage behandeling ga ik opzoek naar de blokkades in het lichaam. Door Deep Tissue massage of Guasha help ik het lichaam weer op weg naar het zelf regulerend herstellend vermogen.

Het lichaam is een mooi geheel dat altijd zijn best blijft doen om zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Bij een opgelopen trauma gaat het lichaam al gauw compenseren met een ander lichaamsdeel of orgaan. Omliggende, of de bewuste, spieren gaan dan ineens anders bewegen dan waarvoor ze eigenlijk zijn bedoeld. Eventjes houden ze dit vol. Het lichaam heeft hulp nodig dit trauma op te lossen en weer zo te kunnen functioneren zoals dat hij dat optimaal kan doen.

Guasha is een schraaptechniek uit de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunst). Als je Guasha vertaald betekent Gua schrapen en Sha opeenhopingen, met Guasha schraap je de opeenhopingen uit het lichaam. Guasha zorgt voor een betere doorbloeding en doorstroming van energie, het verbetert dus de circulatie in het lichaam.
De jade steen is de connectie van mijn hand met de hond. Het toepassen van deze schraaptechniek is heel ritmisch. Voor sommige honden is deze aanraking op het lichaam fijner dan de massage techniek met de handen.

Zowel Deep tissue massage en de Guasha stimuleren de circulatie in het lijf en het zelf helend vermogen.

Een trauma, hoe licht deze dan ook is opgelopen vindt plaats in het lichaam om losgelaten te kunnen worden, vele hondenlichamen hebben hierbij hulp nodig.
Hondenmassage is voor alle rassen en voor alle leeftijden!
Een pup kan bijvoorbeeld door ongecontroleerde bewegingen of botsingen hun eerste blokkades op lopen. Oudere honden kunnen al gauw wat hulp gebruiken in het zelf regulerend herstellend vermogen, zodat ouderdom klachten minimaal blijven.

Valt het je op dat je hond ineens minder relaxed kan liggen, anders beweegt of minder actief is? Is je hond snel gespannen of gestrest?

Een massage behandeling kan voor vele lichamelijke klachten worden ingezet denk bijvoorbeeld ook gewrichtsklachten; Patella Luxatie, HD of ED (klachten), Na, – of zelfs tijdens een blessure om over compensatie te voorkomen.

CMFR Massage

Kosten: € 45,00 per behandeling
Tijdsduur: 45-60 minuten

Reiskosten: €0,25 buiten Assen en Rolde
In Assen en Rolde worden er geen reiskosten gerekend.

Schrijf je in via het aanmeldingformulier